De coach van leren.werken.leven

Ik ben Miranda Willems, de coach van leren.werken.leven. In 2009 heb ik zelf een proces van heroriëntatie op mijn leven en werk doorgemaakt. Ik merkte dat het werk dat ik deed door alle technologische mogelijkheden sterk aan het veranderen was. In 2011 zette ik de stap om mezelf om te scholen tot docent Omgangskunde. Omgaan met verandering staat daarbij centraal. Dat kan in allerlei vormen, van persoonlijke aard tot kiezen voor om- of bijscholing of een carrièreswitch.

Coach Miranda Willems

Jongerencoaching

Als docent, werkzaam in het voorgezet onderwijs, heb ik de afgelopen jaren gemerkt dat het maken van keuzes op jonge leeftijd niet voor iedereen vanzelf gaat. Ik kan daarbij helpen. Door oefeningen en opdrachten uit te voeren, word je aan het denken gezet. En dan start het proces van verandering en ontwikkeling. Daarbij stel ik me uiteraard open en onbevooroordeeld op. Ik bied maatwerk dat is toegesneden op jou als persoon en jouw ambities. Het doel? Dat jij weet wat de volgende stap voor jou is en dat jij die zelf kunt maken.

Werkwijze

Ik ben een rustige en geduldige coach, gespecialiseerd in de begeleiding van veranderprocessen bij jongeren en volwassenen. Je krijgt bij mij de ruimte om de dingen in jouw eigen tempo te doen. We gaan wel concreet aan het werk. We maken we afspraken over wat we wanneer doen en wanneer dat af is. En wat er ook bij hoort, is dat je zelf na iedere sessie vastlegt wat voor jou de belangrijkste (leer)punten waren. Je krijgt van mij open en eerlijke feedback en feedforward, altijd vanuit een positieve en toekomstgerichte visie. Daarvoor zet ik oplossingsgerichte en ontwikkelingsgerichte werkvormen en gesprekstechnieken in, onder andere RET en ACT. Daarmee vind jij jouw oplossingen en antwoorden. Die heb je immers al in je, het is alleen de kunst om ze te vinden.

Wandelcoaching Veranderwander

Wandelen is het natuurlijke tempo van de mens. En de natuur is héél dichtbij en is er altijd en overal. Het fysieke bewegen tijdens wandelen brengt je hele systeem in beweging. Je hersencellen ‘botsen’ op een andere manier tegen elkaar, waardoor er andere verbindingen gemaakt worden. Daardoor ga je andere mogelijkheden voor jezelf zien.

Van alleen met je verstand wensen en doelen formuleren, ga je door te wandelen meer in je lichaam ervaren hoe het voelt. Als coach laat ik de natuur werken als metafoor voor jouw specifieke situatie, oplossingen en stappen. Je zintuigen raken als vanzelf geprikkeld en je voelt beter wat je zelf écht wilt. De ontspanning die je buiten ervaart, zorgt ervoor dat je meer open staat voor reflectie, en dat je beter in staat bent om bij jezelf te ontdekken wat je werkelijk wilt. Je voelt je sterker. Dit allemaal door buiten, in de natuur te wandelen.

Noloc gecertificeerd Loopbaan Professional

Loopbaancoach Miranda Willems is een Noloc (beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches) gecertificeerd Loopbaan Professional met het keurmerk Register Loopbaan Professional.

TMA gecertificeerd professional

Loopbaancoach Miranda Willems is een TMA gecertificeerd professional.